Kippenvoer kalk aanvullingen.

Kippen gebruiken elke dag een groot aandeel kalk uit hun botten om eieren te leggen. Daarna worden de botten weer aangevuld met kalk uit het kippenvoer.

Er is een nieuw kalkproduct wat door de professionele pluimveehouders wordt gebruikt. Ik ben de enigste aanbieder in Nederland die dit ook voor de particulieren beschikbaar stelt.

Nu kunt u kalk bijgeven. Maar welke kalk is nu het beste. Veelal wordt er schelpengrit gebruikt. Onze ervaring als pluimveehouder heeft geleerd dat de kalk uit eierschalen DE beste kalkbron is wat u uw kip kan aanbieden. Wij beschikken over  een speciaal kalk product wat gebruikt wordt door de professionele pluimveehouderij en wat gemaakt wordt door de ei verwerkende bedrijven. Ofwel: gewoon gedroogde eierschalen die gemalen worden tot 3 mm. Deze eierschalen worden tot 80 graden verhit en gedroogd tot 98%. Op deze manier zijn deze schalen volledig vrij van ziektekiemen en zijn zeer lang houdbaar.

Door de unieke samenstelling in kalk en mineralen kan de kip optimaal de kalk en spoor elementen benutten en houdt zo haar beenwerk goed in conditie.

U kunt dit zelf eenvoudig door het voer mengen.

 

Geef een reactie