Kippenhok bouwen

Wat fijn, u heeft besloten om kippen te willen houden in uw tuin. U gaat een kippenhok bouwen, kijkt op het internet en vindt letterlijk honderden kippenhokken en adviezen om er een te bouwen. Wat nu?

Ook hier sta ik verbaasd van de informatie die wordt gegeven. Even een leuk voorbeeld. Er wordt gezegd dat zware kippen 1,5 m2 nachthok oppervlakte nodig hebben. Tenminste, als ik de meerderheid van experts moet geloven.

Dus als u een beetje enthousiast bent en u gaat 10 zware kippen houden heeft u een hok nodig van 15 m2 (de aanbieders van tuinhuizen kunnen deze meteen als kippenhokken verkopen) U zult uw kippen moeten gaan zoeken in uw ‘nachthok’ en waarschijnlijk een vergunning aanvragen bij de gemeente voor het bouwen van een nachthok. (Excuses, het werkt bij mij op mijn lachspieren.)

Anderzijds vind ik aanbieders van hokken met ren die zonder blikken of blozen op hun site zetten dat hun kippenhokken met ren (van amper 2 m2 a €125) geschikt tot 5 kippen!!!!!! Het moet niet gekker worden.

Gebruik gewoon even het GBV (gezond boeren verstand). Raadpleeg hieronder de onderdelen wat betrekking heeft op de kippenhokken en toebehoren. U zult vanzelf de juiste antwoorden vinden.

Het kippenhok/nachthok

Het legnest

De kippenren

 

 

Geef een reactie